„Nechceme si zakládat na díle přesahujícím hranice, které nám vyměřil Bůh…“
    2. Korintským 10:13

Nikdo není dobrý ve všem a nikdo není povolán k tomu, aby dělal všechno. Bůh dal každému z nás jasně stanovené role v životě. Pavel pochopil, že jeho úkolem není všechno uskutečnit a všechny potěšit, ale zaměřit se na to, k čemu ho Bůh povolal a vybavil: „Nechceme si zakládat na díle přesahujícím hranice, které nám vyměřil Bůh…“ (2. Korintským 10:13). Pouze tehdy, když to budeš dělat, budeš úspěšný, protože Bůh definuje úspěch. Satan se bude pokoušet okrást tě o radost ze služby tím, že tě bude pobízet ke srovnávání se s druhými nebo k přizpůsobování se očekávání druhých. Neupadni do této pasti! Vždycky najdeš někoho, jehož práce vypadá lépe než ta tvoje, a ty budeš znechucený. Nebo najdeš někoho, kdo nevypadá tak úspěšně jako ty, a z tebe se stane domýšlivý člověk. V obou případech utrpíš ztrátu. „Každý ať zkoumá své vlastní jednání; pak bude mít čím se chlubit, bude-li hledět jen na sebe a nebude se porovnávat s druhými“ (Galatským 6:4).
Vždycky se najdou lidé, kteří nebudou rozumět tvé Bohem dané roli v životě, nebo s tebou nebudou souhlasit. To je v pořádku; nedovol, aby to zastavilo tvůj posun dopředu! „Usiluj o to, aby ses před Bohem osvědčil jako dělník, který se nemá zač stydět, protože správně zvěstuje slovo pravdy“ (2. Timoteovi 2:15). „Tak mluv, napomínej a přesvědčuj se vším důrazem. Nikdo ať tebou nepohrdá“ (Titovi 2:15).
John Bunyan, autor křesťanské knihy „Cesta poutníka“, napsal: „Pokud v mém životě není ovoce, tak je jedno, kdo mě chválí. A pokud v něm je ovoce, pak je jedno, kdo mě kritizuje.“ Proto prostě dělej to, k čemu tě Bůh povolal!