„Tento poklad máme však v hliněných nádobách…“ 2. Korintským 4:7

Bůh ti dal vlohy a chce, abys je používal. Možná nečinně leží pod vrstvami selhání, strachu nebo nízkého sebevědomí. Možná si je uvědomuješ, ale nevíš, jak je uvést v činnost. Možná jsi šel ze vztahu do vztahu a doufal, že najdeš někoho, kdo pozná, co v tobě je a vytáhne to ven. Pokud je to tak, pak čti toto: „Tento poklad máme však v hliněných nádobách, aby bylo patrno, že tato nesmírná moc je Boží a není z nás“ (2. Korintským 4:7). Jenom Bůh, který do tebe vlohy vložil, ví, kde jsou skryty a jak jim dát prostor.
Nevyužívané vlohy jsou satanovým potěšením. Pokud nedovolíš Bohu, aby je rozvíjel, nahráváš satanovi a žiješ hluboko pod úrovní svých možností. Skutečností je, že máš v sobě pohřbeno takové bohatství, že ho nepřítel chce ukrást. Nikdy si nemusíš lámat hlavu nad satanovými motivy. Ježíš řekl, že on přichází „…aby kradl, zabíjel a ničil“ (Jan 10:10). Nepokusil by se někoho okrást, pokud dotyčný nemá něco hodnotného, že?
Tvé vlohy mohou být nerozvinuté nebo pohřbené pod léty pochybností o sobě samém, nevyznanými hříchy, tvými návyky, smutkem a zoufalstvím. Ale Bůh může vzít něco, co vypadá jako nic, a vytvořit z toho něco úžasného. Zamysli se: zemi stvořil z ničeho – tak si zkus představit, co může udělat, když má s čím začít! Poklekni dnes na kolena a modli se: „Otče, pomoz mi rozpoznat a zvětšit význam mých vloh, které jsi do mne vložil, a použít je k Tvojí slávě.“ To je modlitba, na kterou Bůh odpoví.