„…co jsme slyšeli, co jsme na vlastní oči viděli, na co jsme hleděli a čeho se naše ruce dotýkaly…“    1. Janova 1:1

Můžeš se přiblížit k Bohu, pokud opravdu chceš. Můžeš mít poznání Boha z první ruky. Nemusíš se spokojit s tím, co slyšíš v neděli dopoledne, s informacemi z druhé ruky nebo se vztahem na dálku. Můžeš s Ním být v blízkém a osobním vztahu. Jan píše: „Co bylo od počátku, co jsme slyšeli, co jsme na vlastní oči viděli, na co jsme hleděli a čeho se naše ruce dotýkaly, to zvěstujeme: Slovo života“ (1. Janova 1:1). Přiblížení se k Bohu vyžaduje hlubší vědomí Jeho přítomnosti. To poskytuje tři velké výhody:
1) Přátelství. Žádná lidská bytost, ať je sebeúžasnější, ti nemůže dát všechno, co potřebuješ. Ale Pán může. V Písmu stojí: „…kdo však miluje, přilne víc než bratr“ (Přísloví 18:24). Přilne k tobě v každém životním období, v těch špatných i v těch dobrých. Po desetiletí bylo heslem námořnictva „Semper Fidelis“, což přeloženo z latiny znamená „Vždy věrný“. I když nejsi věrný Bohu, On bude věrný tobě.
2) Soucit. Jan chtěl jako mladý učedník svolat oheň z nebe na město, které odmítlo přes noc ubytovat Ježíše a Jeho učedníky (viz Lukáš 9:54). Ale po celoživotním chození s Ježíšem napsal: „Kdo nemiluje, nepoznal Boha, protože Bůh je láska“ (1. Janova 4:8).
3) Důvěru. Ať tě v životě potká cokoliv, můžeš to zvládnout, když budeš důvěřovat v Boží sílu. „Všecko mohu v Kristu, který mi dává sílu“ (Filipským 4:13).