„Jako vyvolení Boží, svatí a milovaní, oblečte milosrdný soucit, dobrotu, skromnost, pokoru a trpělivost.“ Koloským 3:12

Úspěšnost ve tvém zaměstnání vyžaduje:
1) Vcítění se. Vždycky projevuj ohleduplnost vůči situacím, potřebám, pocitům a vnímání druhých lidí. Zkus si představit, jaké je být v jejich kůži. Tím zvýšíš jejich motivaci, zlepšíš pracovní prostředí a zvýšíš úroveň produktivity. „Jako vyvolení Boží, svatí a milovaní, oblečte milosrdný soucit, dobrotu, skromnost, pokoru a trpělivost“ (Koloským 3:12). Tyto vlastnosti bys měl nosit do práce každý den.
2) Pružnost. Je to schopnost přizpůsobit se a přiblížit se. V prostředí řízeném ekonomickými obtížemi a snižováním stavů jsou zkostnatělí a nepružní zaměstnanci jsou často mezi prvními, kteří jsou nadbyteční a propuštění. Nauč se přizpůsobovat změnám. Pavel to uměl. „…naučil jsem se být spokojen s tím, co mám. Dovedu trpět nouzi, dovedu mít hojnost… Všecko mohu v Kristu, který mi dává sílu“ (Filipským 4:11-13). Když vanou větry přinášející změnu, pružní lidé se ohnou místo toho, aby se zlomili. Žijí, aby se znovu napřímili a dokonce byli povýšeni.
3) Humor. Začni se dívat na sebe a svět kolem sebe radostněji. Neber se příliš vážně. Hledej humor skrytý ve vážných okamžicích a najdeš ho. Lidé, kteří jsou automaty na špatnou náladu, každého jen stahují dolů. Boží Slovo říká: „Radostné srdce hojí rány…“ (Přísloví 17:22). Dobrý smysl pro humor zlepšuje věci a zlepšuje pracovní prostředí pro každého.