„…poslouchejte ve všem…ze srdce, v bázni Páně.“ Koloským 3:22

Udržení si práce a zasloužení si povýšení vyžaduje:
1) Iniciativu. Přemýšlej bez omezení. Nejlepší je zahodit stará omezení a požádat Boha o nová! Inteligence je více než jen IQ. Průměrný zaměstnanec, který je iniciativní, bude vždycky vynikat nad absolventem univerzity, i když on sám to vzdělání nemá. Pokud tomu nevěříš, podívej se do dějin. Samotné vzdělání z tebe neudělá produktivního člověka, ale udělají to Duch svatý a Boží Slovo. Pavel píše: „…obnovte se duchovním smýšlením…“ (Efezským 4:23). Petr píše: „Tímto napomínáním chci probouzet vaše čisté smýšlení…“ (2. Petrova 3:1). Ať Bůh probouzí tvou mysl myšlenkami, které z tebe učiní žádaného zaměstnance.
2) Vytrvalost. Co je to? Je to síla a touha něčeho dosáhnout. Je to motivace, odhodlání, závazek, věrnost, trpělivost, pevnost tváří v tvář obtížím a ochota tvrdě pracovat. Ti, kteří se vyhýbají této náročnější cestě a volí si tu jednodušší, jsou drahými zaměstnanci, snižují morálku, kvalitu a produktivitu firmy. Pavel vyzývá své čtenáře, aby vytrvali ve svém úkolu: „Řeknu vám, co si myslím: Sluší se, abyste nyní dokončili dílo, které jste už loni nejen začali, nýbrž také k němu dali podnět“ (2. Korintským 8:10-11).
3) Respekt. Vždycky zvažuj práva a potřeby druhých. Jednej s nimi citlivě, laskavě, zdvořile a vždy v hranicích zákona, svědomí a Písma. „…poslouchejte ve všem své pozemské pány…ze srdce, v bázni Páně“ (Koloským 3:22). Když se staneš takovým pracovníkem, Bůh ti zaručí finanční jistotu a profesionální úspěch.