„Když to víte, blaze vám, jestliže to také činíte.“ Jan 13:17

Bible říká: „…víra, není-li spojena se skutky, je sama o sobě mrtvá“ (Jakub 2:17). Některé modlitby jsou vyslyšeny, jen když začneš jednat. Když se žena trpící krvácením chopila iniciativy, protlačila se davem a dotkla se lemu Ježíšova oděvu, řekl jí: „Buď dobré mysli, dcero, tvá víra tě zachránila“ (Matouš 9:22).
A na jiném místě čteme: „Když přicházel k jedné vesnici, šlo mu vstříc deset malomocných…hlasitě volali: ‚Ježíši, Mistře, smiluj se nad námi!‘ Když je uviděl, řekl jim: ‚Jděte a ukažte se kněžím!‘“ (Lukáš 17:12-14). Podle židovského zákona mohl být nečistý člověk spatřený v blízkosti chrámu ukamenován k smrti, takže následováním Ježíšových instrukcí tito lidé doslova vydávali své životy do nebezpečí. Ale udělali to. „A když tam šli, byli očištěni“ (Lukáš 17:14).
Ježíš řekl: „Když to víte, blaze vám, jestliže to také činíte“ (Jan 13:17). Tvá rozhodnutí a tvé jednání jsou založené na tom, čemu věříš.
Jeden učitel píše o příběhu s deseti malomocnými: „Každý je schopen věřit, když sedí ve sboru nebo je v jeho životě všechno v pořádku. Ale jakmile vyjdeš ven, pak zjistíš, co v tobě doopravdy je. Ježíšova uzdravující moc byla očividná a tito muži věřili, že Ježíš je může vyléčit. To je důvod, proč k Němu vůbec přišli. Nepochybovali o Jeho schopnosti… Klíčem k zázraku ale bylo, že jakmile udělali, co jim Ježíš řekl, byli uzdraveni.“ Takže dnešní slovo pro tebe zní: uveď svou víru v čin.