„Budete mít přepásaná bedra, opánky na nohou a hůl v ruce.“ 2. Mojžíšova 12:11

Motto skautů je „buď připraven“ a je dobré. V 2. Mojžíšově Bůh říká Izraelcům: „Budete jej jíst takto: Budete mít přepásaná bedra, opánky na nohou a hůl v ruce“ (2. Mojžíšova 12:11). Jiným slovy: „Buďte připraveni na okamžik, kdy vám řeknu, že se máte přesunout!“ Je možné, že ve tvém životě je oblast, o které ti Bůh říká, že je čas se z ní přesunout, ale strach tě drží zpátky. Nenech se! Změna je důkazem růstu. To, co včera fungovalo, může být návodem, jak zítra selhat. Nemůžeš se stát tím, kým máš být, pokud budeš trvat na tom, že zůstaneš takový, jaký jsi.
John Patterson řekl: „Jenom blázni a mrtví se nemění… Blázni to neudělají a mrtví to nemohou udělat.“ Změna není nepřítel. Až se začneš vidět jako celoživotní student a budeš hledat způsoby, jak růst a zlepšovat se, změna se stane tvým přítelem. Uč se od lidí, které potkáváš, věnuj se novým myšlenkám, strategiím a způsobům, a snaž se sám sebe dostat ven ze stereotypu.
Jim Penner říká: „Naše těla se mění a nezáleží na tom, jak moc cvičíme… Naše domovy se mění podle toho, jak naše potřeby ubývají a přibývají. Naše pracoviště se mění podle toho, jak větry ekonomických sil proudí a vyskytují se nové příležitosti…přátelství se mění, protože potřeby rodiny a požadavky zaměstnání nás táhnou pryč… Zatímco mnoho změn se stává radostnými novými obdobími…někdy jsou změny bolestivé. Ale je jedno, jaké období změny prožíváš…můžeš najít útěchu v Malachiášovi 3:6: ‚Já, Hospodin, jsem se nezměnil…‘ Jeho milosrdenství trvá věčně…a je to úžasný pocit vědět, že On tě miluje a směruje tě stejně tak jako směroval všechen svůj lid, který byl před tebou.“