„Chraň mě Hospodin, abych ti dal dědictví po svých otcích.“ 1. Královská 21:3

Bible říká: „Nábot Jizreelský měl vinici v Jizreelu vedle paláce samařského krále Achaba. Achab promluvil s Nábotem: ‚Dej mi svou vinici, chci z ní mít zelinářskou zahradu, protože je blízko mého domu. Dám ti za ni lepší vinici anebo, chceš-li raději, vyplatím ti její kupní cenu ve stříbře.‘ Nábot řekl Achabovi: ‚Chraň mě Hospodin, abych ti dal dědictví po svých otcích‘“ (1. Královská 21:1-3). Protože se tento zásadový muž odmítal vzdát svého „dědictví“, stálo ho to život.
Dnes se víra našich otců dostává pod narůstající útok ze strany škol a úřadů. Biblické principy, které nás vedly po generace, jsou zpochybňovány a podrývány Achaby tohoto světa, kteří sedí na vlivných místech. Bible to předpověděla a říká nám, abychom byli bdělí, ale ne bázliví. Bůh řekl církvi posledních časů: „Buď věrný až na smrt, a dám ti vítězný věnec života“ (Zjevení 2:10).
Nábot odmítl prodat vinici za peníze. Odmítl ji prodat za to, co vypadalo jako „větší a lepší“. Odmítl ji prodat jenom pro přízeň lidí na vyšších místech. A on ti má být příkladem. Proto stůj pevně a bezvýhradně na Božím Slovu a odmítni ustoupit. Shromáždi své děti do náruče víry a prohlas: „Já a můj dům budeme sloužit Hospodinu“ (Jozue 24:15).