„Nepatříte sami sobě!“ 1. Korintským 6:19

Představ si dva lidi, kteří stojí před domem. Jeden říká: „Toto je můj dům.“ Ten druhý odpovídá: „Jak je to možné?“ Ten první říká: „Ze tří důvodů. Postavil jsem ho. Zaplatil jsem ho. Žiju v něm.“
Podívejme se na první hlavní důvod, proč patříš Bohu – stvoření. Někteří lidé si myslí, že pocházíme z měňavky. Problémem je, že nám nejsou schopni říct, odkud pochází měňavka! Bible říká: „Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, stvořil ho, aby byl obrazem Božím, jako muže a ženu je stvořil“ (1. Mojžíšova 1:27). Někteří lidé říkají, že existence země je výsledkem velkého třesku. Ale kdybys jim řekl: „Auto, které řídíš, je výsledkem výbuchu v továrně v Mladé Boleslavi,“ tak budou pochybovat o tvém duševním zdraví. Pokud existuje design, musí existovat designér. Pokud existuje stvoření, musí existovat Stvořitel. A protože tě Stvořitel stvořil, má vůči tobě vlastnická práva. Bible říká: „Či snad nevíte, že vaše tělo je chrámem Ducha svatého, který ve vás přebývá a jejž máte od Boha? Nepatříte sami sobě! Bylo za vás zaplaceno výkupné. Proto svým tělem oslavujte Boha“ (1. Korintským 6:19-20).
Nejen že tě Bůh stvořil, ale také ti dal určité dary, abys mohl naplnit Jeho záměry a vzdát Mu chválu. Proto, ještě před tím, než tě odvezou do márnice a napíší tvůj nekrolog, se ptej Boha, kvůli čemu ses narodil. Pouze tehdy, když najdeš a naplníš Jeho záměr, můžeš naplnit Bohem vytvarovaný prostor v tobě, se kterým ses narodil.