„Bůh to učinil proto, aby jej lidé hledali, zda by se ho snad nějakým způsobem mohli dopátrat a tak jej nalézt, a přece není od nikoho z nás daleko.“    Skutky 17:27

Když se Ježíš narodil, největším problémem oněch dnů byla potřeba nižších daní a jiné vlády. Zní ti to povědomě? O Jeruzalémě, hlavním městě, čteme: „Když to uslyšel Herodes, znepokojil se a s ním celý Jeruzalém…“ (Matouš 2:3). Výsledkem bylo, že spáchal jednu z největších hrůz v dějinách; nechal vyvraždit všechny židovské chlapce mladší dvou roků kvůli tomu, aby dostal Ježíše. I dnes Ježíš stále vyvolává násilnou reakci v srdcích mužů a žen! To je důvod, proč Ho někteří lidé chtějí odstranit ze školních tříd, soudních síní a vlády. Síly temnoty jsou odhodlány pokusit se odstranit Jeho jméno, Jeho vliv a Jeho autoritu z veřejného života. Proč? Protože když skoncuješ s Bohem, pak neexistuje vyšší moc než ty sám, proto musíš hrát Boží roli!
Lenin, otec ruského komunismu, řekl o Kristu: „Jeho království je neviditelné, Jeho přikázání je v srdcích lidí, proto nemůže být tolerován.“ Následkem toho přes dvacet miliónů lidí zemřelo během revoluce při pokusu vybudovat ateistický stát. Ale bojovat s Bohem je bezvýsledné; je to bitva, kterou nemůžeš vyhrát, protože nakonec platí: „…skloní se přede mnou každé koleno a každý jazyk vyzná, že jsem Bůh“ (Římanům 14:11).
Každé proroctví ohledně Kristova prvního příchodu se do písmene naplnilo a každé proroctví ohledně Jeho druhého příchodu se také naplní. Proto jestli se s Ním chceš setkat v míru, odevzdej Mu dnes svůj život a přijmi Ho za svého Spasitele.