„Svou trpělivostí získejte své duše.“ Lukáš 21:19, přel. z angl.

Učiň z pokoje svou prioritu. Nedovol svému vnitřnímu člověku, aby jej řídily vnější tlaky. Když „jdeš do války“, všichni trpí, ale když vládne „…mír Kristův, k němuž jste byli povoláni…” (Koloským 3:15), obnovuje tvou perspektivu a vytváří atmosféru, jež vede k řešení. Vyhlížej průlom z nečekaného zdroje. Jestliže svěříš svou cestu Hospodinu (viz Žalm 37:5), nebuď překvapen, když lidé a okolnosti, jež pošle do tvého života, nebudou takoví, jak jsi očekával. Bůh mluvil k Bileámovi skrze osla (viz 4. Mojžíšova 22), použil si hořícího keře, aby získal Mojžíšovu pozornost (viz 2. Mojžíšova 3). Nespěchej tolik. Všiml sis někdy, že čím rychleji jdeš, tím víc nepořádně udělaných věcí za sebou necháváš? Ježíš řekl: „Svou trpělivostí získejte své duše“ (Lukáš 21:19, přel. z angl.).
Jak poznamenal Henry Blackaby: „Boží načasování je nejlepší. Možná Bůh zamlčuje směr proto, abys ho hledal soustředěněji. Nepokoušej se přeskočit vztah a pokračovat v práci. Bůh má větší zájem o vztah s tebou než o to, co jsi schopen pro něj udělat.“
Nebuď natolik pyšný, že bys nepožádal o pomoc. Šalomoun řekl: „…s umírněnými je moudrost” (Přísloví 11:2). Pokud lidé, na něž se obrátíš, nejsou okamžitě k dispozici, buď trpělivý a nevzdávej to. Božím plánem je, abychom pracovali společně. Někde po cestě budeš povolán, abys pomohl někomu tím, že se podělíš o to, co se právě teď učíš. „On nás potěšuje v každém soužení, abychom i my mohli těšit ty, kteří jsou v jakékoli tísni, tou útěchou, jaké se nám samým dostává od Boha” (2. Korintským 1:4).