„…svou dlaň jsi položil na mě.“ Žalm 139:5

David napsal: „Tvé oči mě viděly v zárodku, všechno bylo zapsáno v tvé knize: dny tak, jak se vytvářely, dřív než jediný z nich nastal“ (Žalm 139:16). Bůh tě sem postavil z nějakého důvodu. To ale neznamená, že ostatní tomu budou rozumět a budou s tím souhlasit. Nehemjášovi kritici si mysleli, že Nehemjáš se považuje za střed světa, že získává proroky na svou stranu, aby o něm dobře mluvili, a že to dělá jenom proto, aby se obohatil. Pavlovi kritici říkali, že je šílenec, blázen a žvanil. Kristovi protivníci říkali o Kristu, že mu vládne ďábel. Očekávej útok a buď na něj připraven! Nedovol, aby ti zabránil v cestě kupředu.
Novinářka Anna Quindlen, jež v roce 1992 získala Pulitzerovu cenu, měla v srdci vizi, která ji zavedla na cestu, jíž druzí nebyli schopni porozumět. Když v roce 2002 mluvila k jedné třídě na Sarah Lawrence College, řekla jim: „Když jsem skončila v New York Times, abych byla matkou na celý úvazek, hlasy světa říkaly, že jsem padlá na hlavu. Když jsem podruhé končila s novinami kvůli tomu, abych psala romány, znovu řekli, že jsem padlá na hlavu. Ale pokud úspěch nevnímáš sám v sobě, pokud tvé duši v tom není dobře, pak i kdyby to před světem vypadalo nevím jak dobře, žádný úspěch to není.“
David řekl: „…svou dlaň jsi položil na mě“ (Žalm 139:5). Když vize pochází od Boha, pro některé lidi to bude vypadat neskutečně. Budeš muset zvítězit nad některými pochybovači, abys své vize dosáhl. To je v pořádku. Pokud se někdo pokouší umlčet tvou naději nebo ti brání v cestě dopředu při úsilí o dosažení cíle, pak ten člověk asi není tvůj přítel.