„A jak mohou uslyšet, není-li tu nikdo, kdo by ho zvěstoval?“ Římanům 10:14

John Ortberg říká:
1) Nikdy nikoho neodepisuj. Ježíš navazoval vztahy s výběrčími daní, s malomocnými, hříšníky a pohany, a ti šokovali náboženské vůdce, když říkali „ano“. Možná, že ve tvém světě je někdo, kdo je tak vzdálený Bohu, že jsi jej odepsal. Příbuzný, který zesměšňuje tvou víru; známý, jenž roky vzdoruje; někdo, kdo je tak namočený v hříchu, až si myslíš, že pro něj není žádná naděje… Nikdy neříkej, že někdo nemůže být spasený! Nevíš, kdy se jeho srdce obměkčí nebo jak s ním bude Duch Boží pracovat.
2) Vžij se do kůže jiného člověka. Ortberg dále mluví o tom, že blok od domu jeho rodičů stojí největší buddhistický chrám v Americe. Šel jej prozkoumat a dokonale pochopil, jak stresující je vstoupit do svatyně jako cizinec, jenž nezná zvyky. Když někoho pozveš do církve, je mnohem větší naděje, že přijde, jestliže půjdete spolu. Potom společně vypijete kávu a můžete mluvit o tom, co se dělo.
3) Buď Ježíšovýma rukama a nohama. Židovský zákon zakazoval malomocným stýkat se se zdravými. Když se ale malomocný přiblížil k Ježíšovi, ten k němu natáhl ruku. Dotkl se člověka, kterého se nikdo nedotkl po celá léta (viz Marek 1:40-45). Nakazil se Ježíš jeho malomocenstvím? Ne! Ježíš nakazil malomocného evangeliem, protože jeho Boží moc byla nakažlivější než malomocného choroba. Buď nakažlivým křesťanem, jenž infikuje druhé Boží láskou. Podívej se na své ruce. Jak často je vztahuješ k někomu, kdo je daleko od Boha? Jeho království se po dva tisíce let šíří stále stejným způsobem: prostřednictvím věřících, kteří mají vztahy s jinými a přivádějí je ke Kristu!