„A ani jeden z nich nepadne na zem bez dopuštění vašeho Otce.“ Matouš 10:29

Padlý vrabec. Ježíš řekl: „Neprodávají se dva vrabci za haléř? A ani jeden z nich nepadne na zem bez dopuštění vašeho Otce“ (Matouš 10:29). Skvělá zpráva: Bůh ví o tvých pádech, a jeho vůlí je znovu tě zvednout.
Možná jsi letěl vysoko a potom jsi udělal chybu. Samotný ses potýkal se skrytým zraněním, které jsi s nikým nemohl sdílet. Nebo někdo, koho jsi miloval, zklamal tvou důvěru. Výsledkem je, že se bojíš začít znovu; bojíš se, že nemůžeš zvítězit nad svou minulostí a znovu povstat, abys naplnil své poslání. Bez ohledu na to, kolikrát jsi selhal, Bůh tě stále miluje. Byl jsi napadený v určité oblasti svého života a stala se tvým bolavým místem? Zeptal ses sám sebe: „O co se v této bitvě bojuje?“ Poslouchej: ta bitva se netýká tvé minulosti, ale vede se o tvou budoucnost! Proto jsi terčem. A Bůh, který dal Petrovi a Jonášovi druhou šanci, tě pozvedne z popela selhání a přetvoří tvůj život v něco krásného. Bůh tě viděl, když jsi padl, takže neexistuje důvod, proč se pokoušet před ním skrýt.
Tak jako pastýř šel hledat svou jednu ztracenou ovci, stejně Bůh dnes hledá tebe. Ne kvůli tomu, aby tě odsoudil, ale aby tě obnovil. Nezdravý narcismus vede k pýše, kterou Bůh nenávidí. Ale odpor k sobě samému vede k ochromení. Existuje pouze jeden neodpustitelný hřích (viz Marek 3:22-30, Matouš 12:31-32), takže můžeš jít k Bohu s důvěrou a vědomím, že ti dá nový začátek. A tentokrát tě zmocní, abys byl silný a úspěšný.