„Zapiš to vidění … aby si je čtenář mohl snadno přečíst.“ Abakuk 2:2

John Maxwell píše: „Pokud máš obecnou představu o svém cíli, možná budeš v pokušení začít hned vytvářet svůj plán, jak se k němu dostat. Ale ještě to nedělej … začni tím, že svou vizi podrobně popíšeš. Dej volnost své představivosti a rozpracuj svůj sen do všech detailů. Nepřestávej, dokud jich nebudeš mít více, než potřebuješ. Potom si stanov co nejvíce měřítek, podle kterých budeš průběžně vyhodnocovat svůj postup. Zatím se nestarej o to, jak vše uskutečníš. Buď smělý. Buď troufalý. Měj velkou vizi! Další krok spočívá v tom, že podobu svého snu stručně písemně shrneš.
Neočekávej, že budeš schopen tento proces zvládnout najednou. Pro většinu lidí to je nemožné. Raději tomu nech čas. Možná se budeš chtít na chvíli uchýlit do ústraní, abys mohl v klidu začít. Pokud se ti podaří oddělit se na několik dní od obvyklé rutiny, budeš schopen udělat většinu výše popsané práce. Nebo si jen vezmi den volna na přemýšlení a v následujících týdnech se k procesu vždy na několik hodin vracej. Nezapomeň na svůj cíl: učiň svou vizi co nejjasnější a nejkonkrétnější. Potom ji měj stále před sebou, abys ji každý den viděl.“
Bohem daná vize bude vždycky vypadat větší, než jsi ty. Jericho připadalo Jozuovi velké. Goliáš připadal Davidovi velký. Ale žádná vize není větší než Bůh! Nebuď netrpělivý: „Vidění už ukazuje k určitému času … prodlévá-li, vyčkej…“ (Abakuk 2:3). A nenech se odradit okolnostmi. „Umdlel bych, kdybych nevěřil, že budu hledět na Hospodinovu dobrotivost v zemi živých“ (Žalm 27:13, přel. z angl.). Důvěřuj Bohu a uvidíš, že tvá vize bude naplněna.