„Kdo je odsoudí?“ Římanům 8:34

Přestaň být na sebe naštvaný kvůli tomu, že stále zápasíš v určitých oblastech. Kdykoli jde o oblast tvého života, která potřebuje zlepšit, zabývej se tím, ale nenech se tím zničit. Vždycky budeš na něčem pracovat, proto se nauč oddělovat „kdo jsem“ od „co dělám“.
Kdo jsi v Kristu, je vyřešenou záležitostí. „Nyní však není žádného odsouzení pro ty, kdo jsou v Kristu Ježíši…“ (Římanům 8:1). Protože se Bůh rozhodl vidět tě „v Kristu“, jsi pro něj vždy přijatelný a vždy k němu máš přístup. To „kdo jsi“ není založeno na tom „co děláš“. Tvé „kdo jsem“ určuje tvé spasení; tvé „co dělám“ určuje tvou budoucí odměnu v nebi. Bůh tě neodsuzuje, ty se odsuzuješ sám! Bůh tě usvědčí, a když činíš pokání z hříchu, očistí tě, ale nikdy tě neodsoudí. To dělá satan. A také ty sám. Ale Bůh to nikdy neudělá. „Kdo je odsoudí? Vždyť Kristus Ježíš, který zemřel a který byl vzkříšen, je na pravici Boží a přimlouvá se za nás“ (Římanům 8:34). Pokaždé, když selžeš, Kristus, tvůj zastánce, nabízí svou usmiřující krev, která přikryje tvůj hřích. Výsledkem je, že Bůh tě vidí jako „přijatého“.
Přestaň se srovnávat s druhými. Jsi, kým jsi, a nikdy nebudeš někým jiným. V Kristu jsme si všichni rovní! Takže když tě někdo odsuzuje, opři se o tento verš z Písma: „Hle, Panovník Hospodin je moje pomoc. Kdo mě chce obvinit ze svévole? Hle, ti všichni zvetší jako šat, sežerou je moli“ (Izajáš 50:9).