„‚Ježíši, pamatuj na mne, až přijdeš do svého království.‘ Ježíš mu odpověděl: ‚Amen pravím ti, dnes budeš se mnou v ráji.‘“    Lukáš 23:42-43

Spisovatel Charles Swindoll napsal: „Jestli kdy proběhlo obrácení na smrtelné posteli, tak to bylo toto. Ten zločinec prožil celý život jako hříšník, gauner. Nijak neprokázal, že je hoden milosti. Jak si tedy zasloužil věčný život? Co Ježíš přijal? Víru. Prostou, čistou, nepodloženou víru v Krista. To je vše, co Bůh požaduje a co my můžeme nabídnout. Zločinec uviděl stručný obraz Ježíšova života, a to jej přesvědčilo, že Ježíš je Syn Boží. Jejich dialog nás učí tři důležité pravdy:
1) Nikdo nikdy není příliš daleko. Vzpomeň si na někoho, koho jsi odepsal. ‚Ten nikdy ke Kristu nepřijde. Už jsem zkusil všechno. Ten nikdy nezareaguje kladně.‘ Když jsi v pokušení si myslet, že někdo je mimo dosah milosti, vzpomeň si na zločince na kříži.
2) Tvým hlavním poselstvím je tvůj život. Sokrates kdysi nazval slova ‚bezvýznamnou pošetilostí‘. Jestliže svým životem přitahuješ pozornost ztracených lidí, pak máš dostatečné argumenty pro podporu toho, co říkáš. Jestliže dovolíš Bohu, aby pracoval na jejich i tvém životě, budeš se divit, jak Bůh dává vhodná slova.
3) Jediné, co Bůh požaduje a přijímá, je prostá víra. Pokud se pilně snažíš, aby sis zasloužil cestu do jeho království, jsi na špatné cestě. Přemýšlej o tom: kolik skutků bude stačit? Jestliže se spasení děje skrze víru, pak všechna práce a všechna sláva náleží Bohu. Nikdy nepochybuj o svém přijetí do Boží rodiny, pokud jsi na jeho cestě. Zločinec z evangelia nepochyboval. Nemusel nic slibovat. Věřil celým srdcem a byl spasen.“
Stejné to může být s tebou!