„Já jsem však za tebe prosil…“ Lukáš 22:32

Když někdo řekne: „Modlím se za tebe,“ neexistuje lepší vyjádření lásky! Tragédií náboženské modlitby bez moci je, že ti nedovoluje poznat neuvěřitelné možnosti modlitby. Modlitba přiměje Boha k pohybu! A když Bůh udělá krok, lidé a situace se mění!
Ježíš řekl Petrovi: „… satan si vyžádal, aby vás směl tříbit jako pšenici. Já jsem však za tebe prosil, aby tvá víra neselhala; a ty, až se obrátíš, buď posilou svým bratřím“ (Lukáš 22:31-32). Bůh na tuto modlitbu odpověděl! Přestože Petr zapřel Krista, stal se vůdcem největšího duchovního probuzení v dějinách a jsou po něm pojmenovány dvě biblické knihy. Teprve na věčnosti poznáme životy, které byly zachráněny, a poznáme službu, která byla obnovena díky modlitbě. Pro modlitbu neexistuje žádná vzdálenost. Pomocí modlitby se můžeš „promítnout“ do jakékoliv situace kdykoliv a kdekoliv na zemi, pokud budeš stát na zaslíbení: „Věřte, že všecko, oč v modlitbě prosíte, je vám dáno, a budete to mít“ (Marek 11:24).
Když se Pelištejci chystali vyhladit Izrael, Samuel řekl: „… já se za vás budu modlit k Hospodinu“ (1. Samuelova 7:5). Jaký byl výsledek? „Ale Hospodin onoho dne zahřměl mocným hlasem proti Pelištejcům…“ (1. Samuelova 7:10). Možná právě to měli tehdy lidé na mysli, když mluvili o „modlitbě za otevření nebeských dveří“! Bůh přijde, když ho pozveme. Tvoje modlitby mu otvírají dveře. Vždy, když se modlíš v Ježíšově jménu, dáváš Duchu svatému právo, aby ve tvém jménu pracoval na uskutečnění věcí, kterých není možné dosáhnout žádným jiným způsobem. Vzpomeň si na to, až příště někdo řekne: „Modlím se za tebe.“