„Všechno, cokoli mluvíte nebo děláte, čiňte ve jménu Pána Ježíše…“ Koloským 3:17

Všimni si několika životních principů:
1) Můžeš mít víc, pokud nechceš všechno jenom pro sebe. V generaci, jejímž mottem je „mysli hlavně na sebe“, musíme pamatovat na to, že „… Kristus neměl zalíbení sám v sobě…“ (Římanům 15:3). Nežil proto, aby se obohatil, ale aby obohatil druhé. Nenajdeš na něm ani špetku sobectví. Zaslouží si, abychom ho nazývali „Mistrem“, protože nejdříve ovládl sám sebe, když sám sebe zapřel a žil pro druhé.
2) Můžeš získat téměř cokoliv, pokud je ti jedno, kdo za to získá uznání. „Všechno, cokoliv mluvíte nebo děláte, čiňte ve jménu Pána Ježíše…“ (Koloským 3:17). Pýcha srazila satana a srazí i tebe. Ivan O´Miller řekl: „Pokora je tak křehká a jemná věc, že kdokoliv se opováží myslet si, že ji má, už jen touto prostou myšlenkou dokazuje, že ji nemá.“ Když jsi dosáhl úspěchu a začne se ti dostávat uznání, užívej si ho jen chvíli a rychle jej předej skutečnému zdroji všech svých úspěchů – Bohu.
3) Můžeš urychlit odpověď, pokud neopovrhuješ zdrojem. Malomocný Náman zjistil, že to, co Bůh nabízí, může získat jedině na základě Božích podmínek, ne svých (viz 2. Královská 5:1-14). Božími podmínkami jsou „víra“ a „poslušnost“. Víra je jako elektřina: nemusíš ji analyzovat nebo jí rozumět, abys mohl užívat jejích výhod. Jediné, co musíš udělat, je připojit se! Co ti Bůh řekl, že máš dělat? Poslechni ho! Přestaň váhat, přestaň otálet, přestaň se s ním dohadovat a dělej to, co ti říká. Budeš nadšený výsledky.