„Po mnoha dnech … se stalo slovo Hospodinovo k Elijášovi: ‚Jdi … chci dát zemi déšť. 1. Královská 18:1

Před třemi lety Bůh Elijášovi řekl, aby oznámil příchod velkého sucha. Výsledkem bylo, že o tom mluvili všichni lidé. Potom mu Bůh řekl, aby oznámil přicházející déšť, aby se na to lidé připravili.
Pochop toto: pokud se nenaučíš své duchovní ucho naladit na to, co Bůh říká, nebudeš připraven na to, co pro tebe v životě chystá. Bůh ti řekne, kdy máš uchovávat a kdy zasévat, kdy máš nakupovat a kdy prodávat, kdy máš přijít ke stolu a kdy máš odejít. „… na vlastní uši uslyšíš za sebou slovo: ‚To je ta cesta, jděte po ní,‘…“ (Izajáš 30:21).
Ale i satan k tobě může mluvit a může říkat takové věci, jako: „Zbankrotuješ. Zemřeš. Nikdy neuspěješ. Nikdo tě nemiluje.“ Něco takového od Boha nikdy neuslyšíš! Bez ohledu na to, co kolem sebe nebo v sobě slyšíš, musíš věřit v Boží věrnost a musíš věřit Bohu, že za tebe bude bojovat. Ježíš věděl, že bude brzy ukřižován a modlil se: „‚Otče, oslav své jméno.‘ Z nebe zazněl hlas: ‚Oslavil jsem a ještě oslavím.‘ Zástup, který tam stál a slyšel to, říkal, že zahřmělo.“ (Jan 12:28-29). Není to úžasné? Jedni slyší Boží hlas, zatímco druzí, kteří stojí hned vedle nich, slyší pouze hřmot. To, co Ježíš toho dne slyšel, povzbudilo jeho víru a dalo mu sílu vítězně kráčet ke kříži. Komu tedy nasloucháš? Co slyšíš?