„To jsem vám pověděl, abyste nalezli ve mně pokoj.“ Jan 16:33

Dne 3. května 1943 zazněly nad Londýnem sirény leteckého poplachu. Lidé rychle běželi ke stanici metra Bethnal Green, kde se již ukrývalo více než pět set osob. Během následujících deseti minut se k nim přidalo dalších patnáct set. Žena s malým dítětem v náručí uklouzla na jednom z devatenácti schodů vedoucích dolů z ulice. Lidé začali padat jeden na druhého jako domino. Tehdy tam zemřelo sto sedmdesát tři lidí. Nezabily je bomby, ale strach!
V dnešní době je kolem nás panika strachu, a jestli si nedáš pozor, uvízneš v ní také. Je správné uvědomovat si nebezpečí, ale Bůh nechce, abys tím byl přemožen. Proto musíš dávat pozor, co posloucháš, o čem přemýšlíš a co říkáš. Učedníci potřebovali skálu, na níž mohli stát v nastávající bouři. Ježíš jim právě řekl, jak zlé věci přicházejí na svět a jak velmi budou trpět. Oznámil jim, že odchází a řekl, že pošle Ducha svatého, aby byl s nimi. Janova 16. kapitola končí těmito slovy: „To jsem vám pověděl, abyste nalezli ve mně pokoj. Ve světě máte soužení. Ale vzchopte se, já jsem přemohl svět“ (Jan 16:33).
Ať je situace jakákoliv, Ježíš je nade vším. Bez ohledu na to, jaké zkoušce čelíš, Ježíš tě přenese. Přestože budeš obklopen strachem a obavami, budeš prožívat Boží pokoj. Tento stabilizující pokoj tě posílí a způsobí, že lidé budou u tebe hledat odpovědi.