„Toto jest mé tělo, které se za vás vydává; to čiňte na mou památku.“ 1. Korintským 11:24

Podívejme se na tři důvody, proč se potřebuješ účastnit Večeře Páně:
1) Večeře Páně tě vede k přemýšlení o milosti. Nikdo z nás nebude jednou stát v nebi a neřekne: „Podívejte se, čeho jsme Ježíš a já dosáhli.“ Kdybys zaplatil třeba jen jediný haléř svého dluhu za hřích, stal by ses spoluvykupitelem společně s Kristem. To je urážka kříže! (viz Efezským 2:8-9). Autor chvalozpěvů Horatio Spafford napsal: „Můj hřích, ó jak dokonalé štěstí, jak nádherná myšlenka! Můj hřích byl přibit na kříž; všechen, ne jen jeho část, a já jej již nenesu. Chval Pána, chval Pána, chval Pána, má duše!“
2) Večeře Páně tě vede k citlivosti vůči hříchu. „Nechť každý sám sebe zkoumá, než tento chléb jí a z tohoto kalicha pije. Kdo jí a pije a nerozpoznává, že jde o tělo Pána, jí a pije sám sobě odsouzení“ (1. Korintským 11:28-29). Bojíš se, že když zhřešíš a zúčastníš se Večeře Páně, budeš pít nápoj zatracení? Ne, jde o způsob, jak přistupuješ k Bohu. Nemusíš se vyhýbat kalichu; musíš jen vyznat svůj hřích a potom s vděčností zhluboka pít.
3) Večeře Páně tě vede k očekávání Kristova návratu. „Amen pravím vám, že nebudu již píti z plodu vinné révy až do toho dne, kdy budu pít nový kalich v Božím království“ (Marek 14:25). Každá Večeře Páně tě vede o krok blíž k té největší Večeři: k Beránkově svatební hostině v nebi (viz Zjevení 19:7). Chystáš se tam být?