„Pravím vám, budou-li oni mlčet, bude volat kamení.“ Lukáš 19:40

Říká se, že až vědci zanalyzují materiál, z něhož je utvořen vesmír, zjistí, že obsahuje nějaké molekuly hudby. Farizeové se snažili umlčet ty, kteří chválili Pána. Možná proto Ježíš řekl: „Pravím vám, budou-li oni mlčet, bude volat kamení“ (Lukáš 19:40). V Bibli se píše o stromech, které tleskají rukama při chvále, i o oceánech a horách, vyvyšujících Boha. Celé stvoření existuje proto, aby jej chválilo. Proto když to neděláš, nenavážeš spojení s Bohem a zůstane v tobě prázdnota, již nemůže naplnit nic jiného.
David řekl: „Jako kadidlo ať míří má modlitba k tobě, pozdvižení mých rukou jak večerní oběť“ (Žalm 141:2). Hebrejské slovo „modlitba“, které je zde použito, znamená „píseň chvály“. V Bibli je v tomto kontextu použito nejméně dvaasedmdesátkrát. Tak začni zpívat chvály Bohu!
Truhla smlouvy reprezentovala tři věci: vítězství, vedení a Boží přítomnost. Není divu, že Izrael se bez ní cítil ztracený. Ale podívej se, jak ji přivezli zpět z tábora filištínských nepřátel: „David a celý Izrael bujaře křepčili před Bohem a zpívali za doprovodu citar, harf, bubínků, cimbálů a pozounů“ (1. Paralipomenon 13:8). Všimni si slov „bujaře křepčili“. Pryč s vybledlou, ubohou chválou! Vlož do chvály srdce a duši! Uctívání vede k důvěrnému vztahu s Bohem. Když začala obnova Jeruzaléma, byli zpěváci pro úspěch akce stejně nepostradatelní jako vojáci a stavitelé. Jejich role byla natolik důležitá, že za ni byli placeni (viz Nehemjáš 11:23-24). Takže začni chválit Boha!