„Můj lid zajde, protože odmítá poznání.“ Ozeáš 4:6

Nařiď jim: „Jděte … získávejte mi učedníky … a učte je, aby zachovávali všecko, co jsem vám přikázal…“ (Matouš 28:19-20). Pokud tvým cílem není jenom získat lidí pro Ježíše, ale také z nich učinit Ježíšovy učedníky, Ježíš zaslibuje: „… já jsem s vámi…“ (Matouš 28:20).
V dnešní době se dotýkáme duchovně nezasažené generace. Podle průzkumu, provedeného v New York City, devět z deseti lidí neumělo uvést ani jedno přikázání z Desatera nebo název některé z prvních čtyř knih Nového zákona. Jeden muž si myslel, že Dan a Beršeba byli manželé, jiný, že epištola je manželka apoštola! Můžeme se tomu smát, ale je to smrtelně vážná věc. Bůh řekl: „Můj lid zajde, protože odmítá poznání“ (Ozeáš 4:6). Ježíš prohlásil: „Mýlíte se, neznáte Písma ani moc Boží!“ (Marek 12:24). Mnoho problémů, kvůli nimž vyhledáme poradenství, by se vyřešilo, a v některých případech bychom se jim mohli zcela vyhnout, kdybychom si každý den udělali čas na čtení Písma. Důvodem, proč jsou mnozí z nás duchovně nemocní, není to, že by lék selhal, ale to, že lék neužíváme.
Dá se říci, že pro každého z nás je motivací odměna. Proto si přečti toto: „Kniha tohoto zákona ať se nevzdálí od tvých úst. Rozjímej nad ním ve dne v noci, abys mohl bedlivě plnit vše, co je v něm zapsáno. Potom tě bude na tvé cestě provázet zdar, potom budeš jednat prozíravě“ (Jozue 1:8). Chceš být duchovně silný? Ponoř se do Písma. Chceš mít v životě úspěch? Rozjímej nad Písmem.