„… zvolili Štěpána, který byl plný víry…“ Skutky 6:5

Další vlastností, jež Štěpánovi otevřela dveře k vedoucí pozici v církvi, byla víra. Oswald Chambers řekl, že víra, která si je jistá Bohem, je jediným správným druhem víry.
Když jednou sucho sužovalo farmářské oblasti, uspořádala církev modlitební shromáždění, aby se modlila za déšť. Všichni dospělí přišli ve slunečních brýlích, ale jedna malá dívka si vzala deštník. Praktikovala víru. Víra není jenom to, co říkáš, ale i to, co děláš. Nejde jenom o to, co můžeš sám udělat, ale i o to, zda dokážeš důvěřovat Bohu v tom, co může udělat jen on. Svou víru musíš:
1) Krmit. Bible je potravou víry. „Víra je tedy ze zvěstování a zvěstování z pověření Kristova“ (Římanům 10:17). Všimni si slova „zvěstování“. Když čteš Boží Slovo nahlas, vstupuje do tvého ducha dvěma branami: zrakem a sluchem. Jeho účinek se tím zdvojnásobuje.
2) Chránit. Když zaútočí teroristé, jde jim o víc než vyhodit do povětří několik budov a zabít pár lidí. Jejich cílem je zasáhnout tvé srdce strachem a přimět tě ke kapitulaci. Ježíš předem varoval Petra, že jeho víra se brzy stane terčem útoku (viz Lukáš 22:31-32). Útok není veden jenom na tvé finance, zdraví nebo vztahy. Jde o tvoji víru!
3) Používat. Víra je jako peníze. Je to měna Božího království. Potřebuješ ji, abys mohl podnikat s Bohem. Když se Kristus setkal s někým, kdo projevoval skutečnou víru, byl nadšený a pokaždé na to zareagoval. Proto musíš svou víru denně praktikovat, dokud se v jakékoliv situaci nestane tvým „přirozeným jednáním“.