„Mojžíš … když umřel … zrak mu nepohasl a svěžest ho neopustila.“ 5. Mojžíšova 34:7

Neposlouchej ty, kdo ti říkají, že jsi „příliš starý“. Bůh zaslibuje následující: „… ještě v šedinách ponesou plody, zůstanou statní a svěží“ (Žalm 92:14). Agave americká celých dvacet až třicet let měří jen okolo metru a vůbec nekvete. Potom během jediného roku, bez jakéhokoliv předchozího náznaku, vyraší pupen. Pupen, jenž připomíná výhonek chřestu velikosti kmene stromu, fantastickou rychlostí sto sedmdesáti centimetrů za den vyrazí směrem k obloze, aby dosáhl konečné výšky šesti až dvanácti metrů. Potom sám sebe korunuje několika trsy žlutavých květů, které kvetou téměř měsíc.
Někteří nejstarší Boží patří mezi nejlepší! Starý Abraham byl zralejší a moudřejší, než když byl mladší a unáhlený. Káleb v pětaosmdesáti stále ještě porážel obry a chodil po horách. Anna, stará vdova, se modlila za Mesiáše a její vize ji držela při životě, dokud nepřišel. Jan, uvězněný na ostrově Patmos, ve svých devadesáti letech napsal knihu Zjevení.
Ježíš řekl: „Kdo by usiloval svůj život zachovat, ztratí jej…“ (Lukáš 17:33). K životu můžeš přistupovat dvojím způsobem: můžeš ho hýčkat nebo ho můžeš žít. Touha po bezpečí nabádá: „Zapal oheň v krbu a zůstaň doma v teple.“ Hlas víry volá: „Rozpal oheň v duši, pak jdi a vášnivě následuj svou vizi.“ Když se Olivera Wendella Holmese zeptali, proč ve svých čtyřiadevadesáti letech stále ještě studuje řečtinu, odpověděl: „Drahý pane, buď teď, nebo nikdy!“ Nezáleží na počtu let tvého života, ale na tom, kolik života je ve tvých letech. Proto žij naplno, dokud nezemřeš!