„… Hospodin … pozvedne korouhev (štít na obranu)…“ Izajáš 59:19, přel. z angl.

Všimni si, za co se Šalomoun modlil při zasvěcování chrámu: „Bude-li v zemi hlad … budou-li ho v zemi jeho bran sužovat nepřátelé či jakákoli rána a jakákoli nemoc … Vyslyš z nebes … aby se tě báli, aby chodili po tvých cestách po všechny dny, kdy budou žít…“ (2. Paralipomenon 6:28–31). Jestliže sloužíš v církvi na správném místě, pak máš právo:
1) Modlit se s důvěrou v době ekonomických potíží. Jedním z jmen, pod nimiž Izrael znal Boha, bylo „Jehova Jireh“, což znamená „Hospodin opatří“. Své zabezpečení nenajdeš ani v bankách, ani na burzách nikde na světě! Nalezneš je v Bohu, v jeho nikdy neselhávající dobrotě (viz Žalm 23:6).
2) Modlit se s důvěrou v době nemoci. Bůh zaslibuje: „Je někdo z vás nemocen? Ať zavolá starší církve, ti ať se nad ním modlí a potírají ho olejem ve jménu Páně. Modlitba víry zachrání nemocného, Pán jej pozdvihne…“ (Jakub 5:14–15).
3) Modlit se s důvěrou, když stojíš tváří v tvář katastrofě. „Kdo v úkrytu Nejvyššího bydlí, přečká noc ve stínu Všemocného. Říkám o Hospodinu: ‚Mé útočiště, má pevná tvrz je můj Bůh, v nějž doufám‘“ (Žalm 91:1–2).
4) Modlit se s důvěrou, když na tebe útočí ďábel. „Když se nepřítel přivalí jako řeka, Hospodin proti němu pozvedne korouhev (štít na obranu)…“ (Izajáš 59:19, přel. z angl.).
To jsou „práva“, která ti náleží jako vykoupenému členu Kristovy církve. Tak je uplatňuj!