„… Ježíš … odešel opět na horu, zcela sám.“ Jan 6:15

V Bibli je zaznamenán příběh: „Když Ježíš poznal, že chtějí přijít a zmocnit se ho, aby ho provolali králem, odešel opět na horu, zcela sám. Když nastal večer, sestoupili jeho učedníci k moři, vstoupili na loď a jeli na druhý břeh do Kafarnaum … Moře se vzdouvalo mocným náporem větru. Když veslovali asi pětadvacet nebo třicet stadií, spatřili Ježíše, jak kráčí po moři a blíží se k lodi; zmocnil se jich strach. On však jim řekl: ‚Já jsem to, nebojte se!‘ Chtěli jej vzít na loď, a hned se loď ocitla u břehu, k němuž jeli“ (Jan 6:15–22).
Všimni si tří věcí:
1) Ježíš si zachoval kontrolu nad situací. Lidé mu chtěli plánovat život. Nezní ti to povědomě? Když nastala taková situace, „… odešel opět na horu, zcela sám“ (Jan 6:15). Nepřehlédni slovo „opět“. Trávení času s Bohem, to bylo něco, co dělal pravidelně. A co ty?
2) Ježíš vyvolal kritiku. Když tě dav chce udělat „králem“, bývá pro tvé ego těžké odejít. Ale Ježíš to udělal. Nemohl dopustit, aby mu lidé vnutili svou vůli a vlastní programy. Proč? Protože jeho cílem bylo konání Boží vůle. Nic jiného.
3) Společenství s Otcem plnilo Ježíše radostí. Z noční modlitby vyšel natolik posílen, že měl moc chodit po vodě a podmanit si bouři. Jestli chceš v životě uspět, je tu jen jeden zdroj, z něhož můžeš čerpat sílu a vedení: Bůh.
Chceš se ujmout vlády nad vlastním životem? Tady máš návod!