„… a bude se ti dařit, kamkoli půjdeš.“ Jozue 1:7, B21

Bůh chce, aby se ti v životě dařilo (viz Jozue 1:7). Jestli tomu věříš, pak:
1) Ber v úvahu svůj temperament. Steak se nejlépe opéká jen krátce při velmi vysoké teplotě, zatímco pečeně vyžaduje nižší teplotu a delší dobu pečení. V obou případech z toho může vzejít chutný pokrm. Jen musíš vědět, jaký druh masa máš a jak se má správně připravit. Rozumíš tomu?
2) Překonej svůj strach, že se lišíš od ostatních. Daniel odmítl jíst královo jídlo a klanět se jeho modlám. Proto skončil ve lví jámě. Ale vyšel se z ní a byl vyvýšen na nejvyšší místo ve vládě (viz Daniel 6:28). Můžeš být součástí kolektivu, a přece nějak „vyčnívat“. Jestli chceš dosáhnout velkých věcí, musíš důvěřovat Bohu, neohlížet se na negativní názory lidí a jít důsledně za svým určením.
3) Vzepři se apatii, která doprovází stárnutí. Zachovej si mladistvé nadšení a přidej k němu moudrost svého stáří. Neztrácej smysl pro idealismus. Nedovol, aby tě odradily každodenní obtíže nebo aby tě srazilo životní zklamání. Každý věk a životní stadium mají své klady i zápory, své zkoušky i své triumfy. Je na tobě, abys vytěžil co nejvíc dobrého a nenechal se vykolejit tím negativním. Když bylo Pavlovi sedmdesát, řekl: „… jsem odhodlán kázat evangelium i u vás v Římě.“ (Římanům 1:15, B21.). Mojžíš v osmdesáti letech vyvedl Izrael z otroctví. Káleb v pětaosmdesáti řekl: „… dej mi to pohoří, o němž mluvil … Hospodin“ (Jozue 14:12). „Starým“ se staneš teprve tehdy, když se vzdáš svých snů a začneš se litovat.