„Všem jsem se stal vším, abych získal aspoň některé.“ 1. Korintským 9:22

Pavlovou vášní bylo získávat duše pro Krista. Dělal to ale mnoha způsoby, protože rozuměl tomu, že na různé lidi musí uplatňovat různý přístup. Nauč se ve svém životě, kariéře a poslání používat stejný princip. Jsou tvé postoje flexibilní, nebo si tvrdohlavě stojíš na svém?
Generál George S. Patton junior řekl: „Úspěšní generálové dělají plány, které odpovídají okolnostem, a nesnaží se vytvářet okolnosti, které by zapadaly do plánů.“ Když máš příliš konkrétní plán, jak dosáhnout své vize, je tu nebezpečí, že přestaneš být flexibilní a budeš se snažit křečovitě se ho držet za každou cenu. Někdy je ale rozumnější zvážit i jiné možnosti. Když se ti nedaří hýbat se kupředu, nespěchej s revizí své vize. Místo toho přehodnoť své plány. Peter Drucker řekl, že vedoucí, který chce obstát, nemá přemýšlet, co by jeho organizace měla dělat zítra. Strategickou otázkou pro něho je: „Co máme udělat dnes, abychom byli připraveni na nejistý zítřek?“
Nejlepší způsob, jak čelit nejistotě zítřka, je plně se spolehnout na Boha, zůstat flexibilní a zvažovat možnosti podle toho, jak se vyvíjí situace. Žalmista napsal: „Hospodin činí krok muže pevným…“ (Žalm 37:23). Pastor Clinton Utterbach řekl: „Kroky a zastávky dobrého člověka jsou řízeny Pánem.“ Pavel plánoval, že půjde na určité místo, „… ale Duch Ježíšův jim to nedovolil“ (Skutky 16:7). Místo toho mu Bůh otevřel nový prostor jinde. Při snaze naplnit Bohem dané povolání ti nepružné myšlení moc dobře neposlouží. Proto buď otevřený, zůstaň flexibilní a nauč se přizpůsobovat.