„Člověk uvažuje v srdci o své cestě, ale jeho kroky řídí Hospodin.“ Přísloví 16:9

Nauč se tři důležité principy, které ti pomohou radovat se ze života, jenž pro tebe Bůh připravil:
1) Věř tomu, že Bůh chce, abys měl úspěch. Zbav se nebiblického názoru, že život nemá žádnou hodnotu. Bůh má pro tebe speciální úkol – tady a teď (viz Jeremjáš 29:11). Ptáš se, jaká je definice úspěchu? Je to postupné dosahování Bohem daného cíle, které způsobí, že se cítíš dobře. „Dbejte tedy na slova této smlouvy a dodržujte je, abyste měli úspěch ve všem, co budete dělat“ (5. Mojžíšova 29:8).
2) Než si stanovíš cíle, poraď se s Bohem. Bible konstatuje: „Člověk uvažuje v srdci o své cestě, ale jeho kroky řídí Hospodin“ (Přísloví 16:9). Jestli jsi neustále ve stresu a zmatku, pak možná jsi na špatné cestě. Vrať se a zkontroluj to s Bohem; co ti přesně řekl, že máš dělat? Jeho vůlí je, abys byl úspěšný v těchto šesti oblastech: v duchovní, fyzické, duševní, společenské, finanční a ve vztazích. „Vše, co podnikne, se zdaří“ (Žalm 1:3).
3) Investuj sám do sebe. „… za všechno své jmění získej rozumnost“ (Přísloví 4:7). Jestli jsi ochoten utrácet peníze v drahých restauracích, ale nechceš kupovat knihy, pak jsi o své budoucnosti již rozhodl. První kniha, do níž bys měl investovat, je Bible. Jan napsal: „… to Slovo bylo Bůh“ (Jan 1:1). To znamená, že pokaždé, když čteš Boží Slovo, „ukládáš“ do sebe více Boha. Jen pomysli, jak to ovlivní tvůj život! Rozvíjej učenlivého ducha. „Bude-li naslouchat moudrý, přibude mu znalostí…“ (Přísloví 1:5). To je život podle Boží vůle!