„Hospodin činí krok muže pevným, našel zalíbení v jeho cestě.“ Žalm 37:23

Žalmista napsal: „Hospodin činí krok muže pevným, našel zalíbení v jeho cestě. I kdyby klesal, nikdy neupadne, neboť Hospodin podpírá jeho ruku“ (Žalm 37:23–24). Všimni si, že:
1) Bůh je potěšen, když jsi ochoten udělat krok ve víře, má radost, když vykročíš na „svou cestu“.
2) Bůh nezaručuje, že neklopýtneš, ale zaručuje, že tě nenechá padnout.
3) Když ti připadá, že nemůžeš dál, Bůh tě podpoří a posílí.
Co víc si můžeš přát? Bůh se nikdy nemění, ale život je samá změna. Proto musíš být připraven přizpůsobovat se nepředvídatelným okolnostem. Sam Walton, zakladatel obchodního řetězce Walmart, byl považován za vizionářského vůdce. Jeho snem bylo poskytnout zákazníkům kvalitu, s cílem zlepšit jejich život. Byl ale notoricky známý tím, že měnil plány a opouštěl strategie, které nefungovaly. Samův syn Jim Walton vyprávěl: „Všichni jsme se smáli některým pisálkům, kteří na tátu pohlíželi jako na velkého stratéga, jenž intuitivně tvoří složité plány a s přesností je realizuje. Otec měl rád změny a žádné rozhodnutí nikdy nebylo posvátné.” K čemu je dobře naplánovaná strategie, pokud nepřináší dobré výsledky? Winston Churchill řekl: „I když je strategie vynikající, občas je potřeba podívat se na výsledky.“
Bůh je vizi, kterou ti dal, víc oddaný, než ty sám. Pokud tě vede novým směrem, musíš být připraven jej následovat. Tak jako Izraelci na poušti: když se pohnul mrak, který je vedl, museli se pohnout i oni. Totéž platí pro tebe. Proto buď přizpůsobivý.