„Hospodinovo svědectví je pravdivé, nezkušený jím zmoudří.“ Žalm 19:8

Žalmista napsal: „Hospodinovo svědectví je pravdivé, nezkušený jím zmoudří“ (Žalm 19:8). Bůh ti může dát nápad, který změní směr tvého života. Marconi měl nápad, z nějž povstalo rádio, z Bellova nápadu vznikl telefon. Bůh, který je stvořitelem, lidem neustále dává tvůrčí nápady. Ale ty musíš podle nich jednat, jinak je dá někomu jinému.
Není teď čas, abys ho poprosil o nějaký nápad pro svůj život? Je úžasné, že věříš v Boha. Ale neméně úžasné je to, že Bůh věří v tebe! Místo toho, aby sis říkal, že se teď máš tak dobře, že už to ani nemůže být lepší, se raději začni ptát: „Pane, jaký máš se mnou plán?“ Když to zanedbáš, může se stát, že tě život srazí dolů. Budeš mít pocit, že ti něco schází, že jsi ztracený, že tvé schopnosti a potenciál jsou omezené. Pokud se budeš řídit takovými pocity a myšlenkami, a ne tím, co o tobě Bůh říká ve svém Slově, nepohneš se kupředu a nenaplníš to, k čemu tě poslal na zem.
Možná si říkáš, že ti Bůh nikdy žádný ze svých skvělých nápadů nedal. Třeba je to proto, že jsi ho nikdy o žádný neprosil! On je dává hledajícím, připraveným srdcím, naplněným vírou a poslušností. O takových říká, že to je člověk, který:, „… si oblíbil Hospodinův zákon, nad jeho zákonem rozjímá ve dne i v noci … Vše, co podnikne, se zdaří“ (Žalm 1:2–3).