„Věrný je Bůh, který vás povolal…“ 1. Korintským 1:9

Zdá se ti, že být křesťanem není nic úžasného? Představ si takovéto titulky: „Muž v poušti objevil hořící keř, který nelze uhasit“. „Moře se otevřelo a tisíce lidí jím prošly jako po suché zemi“. „Obr, který ohrožoval národ, zabit dospívajícím chlapcem pomocí praku!“. „Židovská dívka zachránila svůj lid před zkázou“. „Tři mladí rebelové přežili v rozpálené peci“. „Muž byl vzkříšen čtyři dny po smrti“. „Hradby města zázračně padly“. „Kazatel spolknut velkou rybou! Přežil, aby vyprávěl příběh“. „Prorok byl vzat do nebe v ohnivém voze“. To nejsou titulky z bulvárního tisku. Jsou z Písma. Dobrodružství, to jsou „vzrušující a nebezpečné akce“.
Pavel upozorňuje, že když vstoupíš do duchovního dobrodružství, můžeš očekávat, že Bůh bude zkoušet tvou víru způsoby, jaké sis nikdy ani nepředstavoval. V Bibli se píše o těch, „… kteří svou vírou dobývali království, uskutečňovali Boží spravedlnost … zavírali tlamy lvům, krotili plameny ohně, unikali ostří meče, v slabosti nabývali síly…“ (Židům 11:33–34).
John Eldredge řekl: „Dobrodružství, se vším jeho nutným nebezpečím a divokostí, je hluboce duchovní touha vepsaná do duše člověka. Mojžíš se nesetkal s živým Bohem v obchodním centru. Nalezl jej na poušti Sinaj. Hluboko v lidském srdci jsou základní otázky, které nemohou být zodpovězeny u kuchyňského stolu. Strach se ale snaží držet člověka doma, kde jsou věci úhledně uspořádané a má vše pod kontrolou.“
Když Bůh chce skrze tebe udělat něco úžasného, musí tě dostat z místa, kde jsi, na místo, kde je on. Co ty na to? Jsi připraven vstoupit do duchovního dobrodružství s Bohem?