„A nemohl tam učinit žádný mocný čin … A podivil se jejich nevěře.“ Marek 6:5–6

Bůh odpovídá na modlitby způsobem přímo úměrným naší míře víry. „Podle vaší víry se vám staň“ (Matouš 9:29). Někdy k nám ale přijde i navzdory našim pochybnostem a lidským úvahám. Věřící, kteří se modlili za Petrovo osvobození z vězení, byli zaskočení, když se Petr najednou objevil na jejich prahu (viz Skutky 12). Když se Ježíš vrátil do svého domovského města a začal vyučovat v místní synagoze, byli lidé udiveni jeho moudrostí. Protože neměl formální vzdělání a písemné pověření, odepsali jej jako „pouhého tesaře“ (viz Marek 6:3). A výsledek? „A nemohl tam učinit žádný mocný čin, jen na několik málo nemocných vložil ruce a uzdravil je. A podivil se jejich nevěře“ (Marek 6:5–6). Polož si otázku: Jak často svazuješ Bohu ruce svou nevěrou? Pravda je taková, že:
1) Někdy je naše víra tak slabá, že vůbec jeho odpověď neočekáváme.
2) Někdy se nedokážeme modlit s důvěrou.
3) Nejsme připraveni na to, co on pro nás chce udělat. Nemůžeš poprosit Boha o odpuštění a potom stále žít v odsouzení za hříchy, které on svou krví přikryl. Nebo se modlit za svou finanční situaci a pak si dělat velké starosti, jak Bůh tvé potřeby naplní.
Musíš se rozhodnout, zda budeš žít podle svých pocitů, nebo způsobem, který odráží naprostou důvěru v Boha. V Bibli je napsáno: „Bez víry však není možné zalíbit se Bohu. Kdo k němu přistupuje, musí věřit … že se odměňuje těm, kdo ho hledají“ (Židům 11:6). Proto musíš svou víru uplatňovat.