„Mějme zájem jeden o druhého a povzbuzujme se k lásce a k dobrým skutkům.“    Židům 10:24

Zde je několik rad, jak se připravit a prožít schůzku, aby ses po ní cítil dobře:
1) Duchovně se připrav. Zatímco se chystáš, mluv s Bohem. Čas strávený před zrcadlem je důležitý, ale čas strávený s Bohem je důležitější. A nikdy není důležitější, než když hledáš člověka, s nímž chceš strávit zbytek života.
2) Mluvte otevřeně o sexu dříve, než se z toho stane problém. Fyzická intimita je úžasná věc, ale Bible ji omezuje na manželství, kdy dva lidé jsou sobě navzájem oddáni. Proto buď starostlivý a iniciativní. Skutečná láska neřekne: „Kdybys mě milovala, udělala bys…“ Říká: „Miluji tě příliš na to, abych tě využíval, způsobil ti bolest nebo po tobě chtěl něco, co cítíš, že je to špatné, a zítra by ses kvůli tomu trápila.“
3) Omezte dobu, kterou trávíte o samotě. Samota snadno může vést k věcem, kterých byste později litovali. Když ti kamarádi říkají, že už tě nevídají, je možné, že se začínáš příliš stranit a chystáš sám sobě selhání. Nescházejte se pokaždé jenom ve dvou; travte čas také ve společnosti druhých lidí.
4) Tentokrát to udělej dobře. Jestliže jsi v předešlých vztazích selhal, nenech se odradit. „Jestliže doznáváme své hříchy, on je tak věrný a spravedlivý, že nám hříchy odpouští a očišťuje nás od každé nepravosti“ (1. Janova 1:9). To znamená, že můžeš začít znovu s čistým štítem. Ty nejsilnější vztahy vždycky staví Boha do středu. Snaží se demonstrovat takovou lásku, jakou popisuje Pavel ve třinácté kapitole první knihy Korintským. Udělej si čas a ještě dnes si ji přečti!