„… ti, kdo očekávají na Hospodina, nabývají nové síly…“ Izajáš 40:31, ČSP

Prorok Izajáš nám o Bohu sděluje: „Unavenému dává sílu a bezmocného zahrnuje zdatností. Chlapci ochabnou a unaví se a mládenci vyčerpáním padají, ale ti, kdo očekávají na Hospodina, nabývají nové síly, vznášejí se na křídlech jako orli; běží, a neunaví se, chodí, a neochabnou“ (Izajáš 40:29–31, ČSP).
Když je orel na zemi, nemůže se bránit útoku predátorů, jako jsou hadi a vlci. Na zemi je jeho okolí danou realitou, kterou nemůže změnit. Jak to tedy vyřeší? Vznese se do výše! Ze vzduchu vypadá všechno jinak. Výška, v níž se vznáší, mění jeho pohled a perspektivu. To samé můžeš udělat i ty, protože: „… ti, kdo očekávají na Hospodina, nabývají nové síly…“ (Izajáš 40:31, ČSP).
Zde jsou dvě ilustrace, co to znamená očekávat na Boha:
1) Tak jako orel čeká na teplý proud vzduchu, jenž jeho široká křídla vynese k nebi, stejně tak i ty musíš zůstávat v Boží přítomnosti se srdcem nasměrovaným k Bohu. Máš povinnosti a požadavky? Ano, ale nic z toho není tak důležité jako toto. Proč? Protože pokud se nedostaneš do Boží přítomnosti a nezůstaneš tam, Bůh tě neobčerství a neobnoví, a ty prostě neobstojíš.
2) Stejně jako pozorný číšník v dobré restauraci, jehož jediným cílem je tě potěšit, budeš čekat na Boha, citlivý na jeho hlas a vydaný jeho vůli. Vyčerpaly tě tlaky života? Sledování televize tě může na čas zabavit, ale neobnoví to, co ti život vzal. To může udělat jedině Bůh. Proto se nauč na něj čekat.