„Nehledám svůj vlastní prospěch, nýbrž prospěch mnohých…“        1. Korintským 10:33

Lidé, s nimiž mluvíš, si často kladou následující tři otázky:
1) Opravdu ti na mně záleží? Calvin Miller to vyjádřil slovy: „Když lidé poslouchají, co druzí říkají, někdy si v duchu myslí: ‚Jsem osamělost, která čeká na přítele. Jsem pláč toužící po smíchu. Jsem povzdech hledající útěchu. Jsem rána hledající zhojení. Jestli chceš vzbudit mou pozornost, musíš mne přesvědčit, že chceš být mým přítelem.‘“
2) Můžeš mi opravdu pomoci? Úspěšní lidé nezapomínají, že si lidé tuto otázku kladou. Jedním ze způsobů odpovědi může být zaměřit se na výhody, které můžeš nabídnout. Ale upřímně řečeno, lidé jsou tak intenzivně zasypáváni přednostmi všelijakých výrobků a zařízení, až postupně přestávají vnímat.
3) Mohu ti důvěřovat? William Arthur Ward napsal: „Požehnaný je ten, kdo se naučil obdivovat, ale nezávidět, následovat, ale nenapodobovat, chválit, ale nelichotit, vést, ale nemanipulovat.“ Tvé charisma a schopnosti tě možná dovedou na vrchol, ale udržet tě tam může pouze charakter a věrnost vlastním závazkům. Důvěra se opírá o pravdu a důsledné plnění povinností. Lidé se rozhodují ze svých vlastních důvodů, ne kvůli tobě. To, co se o druhých dozvíme, je vždy důležitější, než to, co jim sami o sobě řekneme. Ať kupují auto, vybírají si partnera nebo poslouchají kázání, v hloubi duše se ptají: „Mohu tomu člověku důvěřovat?“ Tak co, mohou ti důvěřovat?