„… (on) nás slyší, kdykoliv o něco požádáme ve shodě s jeho vůlí.“ 1. Janova 5:14

Zatímco čekáš, až se Boží Slovo ve tvém životě naplní, dělej tyto tři věci:
1) Vyslovuj ho. Nejúčinnější způsob modlitby je promlouvat Boží Slovo. Praotcové, proroci i žalmisté pravidelně připomínali v modlitbě Bohu jeho sliby s důvěrou, že je splní. Nejjistějším ukazatelem Boží vůle je jeho Slovo. „Máme v něho pevnou důvěru, že nás slyší, kdykoliv o něco požádáme ve shodě s jeho vůlí. A víme-li, že nás slyší, kdykoliv o něco žádáme, pak také víme, že to, co máme, jsme dostali od něho“ (1. Janova 5:14–15). Bůh vždycky odpovídá na své Slovo. Vždycky!
2) Uposlechni ho. Boží plán pro nás není jen, abychom jeho Slovo vyslovovali, jakkoliv je to životně důležité. On chce, abychom ho uposlechli (viz Jakub 1:22). Autor jedné písně napsal: „Když s Pánem zas a znova jdeme v světle jeho Slova, rozlévá slávu do všech našich cest. Čiňme, co on chce sám, pak blízko je vždy nám, každému, kdo se s důvěrou dá vést.“ Poslušnost je víra v akci. Spojuje nás s Bohem a on nám odpovídá tím, že plní své sliby.
3) Sdílej se s ním. Rodičům a prarodičům Bůh říká: „A tato slova, která ti dnes přikazuji, budeš mít v srdci. Budeš je vštěpovat svým synům a budeš o nich rozmlouvat, když budeš sedět doma nebo půjdeš cestou, když budeš uléhat nebo vstávat“ (5. Mojžíšova 6:6–7). Nemusíš být kvalifikovaný učitel, stačí, budeš-li upřímný vypravěč. Sdílení Božího Slova přinese ovoce do života tvé rodiny, přátel, příbuzných, obchodních partnerů a sousedů. Zároveň ho i ty budeš víc chápat a lépe se v něm orientovat.