„Boží Duch nás … ukázňuje.“ Galatským 5:22–23, přel. z angl.

Myslíš si, že sebekázeň je obtížná a náročná? Ano, je. Ale místo toho, aby ses zaměřoval na to, co od tebe vyžaduje, přemýšlej nad tím, čím ti prospěje. Když začneš chápat, že přináší sílu, svobodu, radost a vítězství, budeš se jí chtít naučit. Ukázněná mysl činí rozdíl mezi životem šťastným a bídným, mezi životem se sebezničujícími návyky a svobodným životem v Bohu. Kázeň je tvůj přítel, něco, co máš přijímat každý den. Je to nástroj, který ti dal Bůh a který ti má pomoci, abys dosáhl svých cílů.
Jedním z důvodů, proč je tak důležité ukázňovat mysl, je to, že stav naší mysli se může velmi rychle měnit. Jeden den můžeš být klidný, pokojný, jistý sám sebou a můžeš mít jistotu v Bohu. Další den ale sotva sám sebe poznáváš, jsi úzkostlivý, naštvaný, negativní a plný pochybností. Proč? Protože tvé pocity jsou ovlivňovány tvým myšlením. Kromě toho potřebuješ vědět ještě něco: všude kolem tebe jsou rádiové vlny plné signálů, jež může zachytit kterékoliv rádio. Stejně tak kolem tebe existují i duchovní síly, které se snaží formovat tvou mysl a ovlivňovat tvé myšlení. Pros proto Boha o pomoc a nedovoluj své mysli, aby přemýšlela o všem, co se jí zlíbí. Začni kontrolovat své myšlenky a udržuj mysl u dobrých věcí.
Zbavovat se starých zvyků a vytvářet nové nějakou dobu trvá, tak se v tom cvič. Rozvíjení sebekázně není snadné, ale nakonec to stojí za to. Když zvítězíš v boji o svou mysl, budeš rozhodnější, jistější a cílevědomější. Navíc se staneš efektivnějším a úspěšnějším člověkem.