„Odejdi ze své země, ze svého rodiště a z domu svého otce do země, kterou ti ukážu.“    1. Mojžíšova 12:1

Jak by ses cítil, kdyby ti Bůh řekl, že máš opustit zaměstnání, prodat svůj dům a odejít do města, které neznáš? Přesně to se stalo pětasedmdesátiletému Abrahamovi a jeho pětašedesátileté ženě Sáře. „Odejdi ze své země … do země, kterou ti ukážu“ (1. Mojžíšova 12:1). Proč by měl Bůh něco takového dělat? Protože pro každého z nás zamýšlí zvláštní osud! Abrahamovi řekl: „Učiním tě velkým národem, požehnám tě … Staň se požehnáním!“ (1. Mojžíšova 12:2). Abraham tuto změnu přijal bez jakéhokoliv náznaku odporu, důvěřoval Bohu a sklidil neuvěřitelnou odměnu. Není divu, že je v Bibli nazýván otcem víry.
Jestli chceš chodit s Bohem a plnit jeho vůli, musíš mít myšlení, které se přizpůsobuje změnám, i když jsou nákladné a nepohodlné. Jak to máš udělat? Vírou! (viz Židům 11:8). Vírou v koho? V sebe? V jiné lidi? Ne. Vírou v Boží dobrotu!
Věděl jsi, že lidé, kteří raději přijmou změnu, než aby jí odporovali, jsou méně stresovaní, zdravější a všeobecně šťastnější? Takže začni rozvíjet postoj „změny myšlení“. Vymaň se ze své rutiny a vypěstuj si novou. Jestli to myslíš vážně, požádej své přátele a rodinu, aby ti pomohli odhalit oblasti, ve kterých jsi stále nepružný. Kde bys měl začít? U tohoto verše: „Všechnu svou starost (tedy všechny své úzkosti, strachy a obavy jednou provždy) vložte na něj, neboť mu na vás záleží“ (1. Petrova 5:7). Žij podle zásady: „Kam Bůh vede, tam zaopatřuje.“