„A proto ten, kdo si myslí, že stojí, ať si dá pozor, aby nepadl.“ 1. Korintským 10:12

Většina lidí nemá v plánu začínat si milostné pletky. Prostě se jim jenom stane, že jsou v nesprávnou chvíli a v nesprávném rozpoložení s nesprávnou osobou. Bible jasně varuje: „A proto ten, kdo si myslí, že stojí, ať si dá pozor, aby nepadl“ (1. Korintským 10:12). Jestliže si myslíš, že tobě se to nemůže stát, stáváš se terčem pro satana! Jak tedy můžeš své manželství proti pletkám zabezpečit? Neustálou komunikací. Zde je několik zásad:
1) Komunikujte pravidelně s Bohem. Ježíš řekl: „Při modlitbě pak … se modlete takto: … Náš denní chléb dej nám dnes“ (Matouš 6:7–11). Každodenní komunikace s Bohem vás vyzbrojuje proti manželským rozbrojům. Ježíš také věděl, že se potřebujete modlit společně. „Otče náš … dej nám … odpusť nám naše viny“ (Matouš 6:9–12). Když se páry společně modlí, je těžší je od sebe rozdělit.
2) Komunikujte pravidelně s Božím Slovem. Knihy o manželství vám mohou poskytnout informace, ale jenom Bible, Boží manuál pro manželství, má moc změnit váš manželský život. Společné čtení Bible přináší do vašeho vztahu světlo; odhaluje, činí citlivějším a očišťuje záměry vašich srdcí; chrání váš vztah.
3) Komunikujte spolu navzájem otevřeně. Vybudujte si ve vztahu „preventivní opatření“, aby pokušení nemělo šanci se uchytit. Zaveďte si moudré zásady pro komunikaci s opačným pohlavím. Buďte vzájemně otevření a upřímní ohledně svých vztahů ve společnosti, práci a církvi. Cokoliv, co způsobuje, že se tvůj partner necítí dobře, je třeba pojmenovat, a kde je to možné, změnit to. Hned po Bohu jste jeden druhému tou nejlepší ochranou proti selhání. Takže naslouchej, uč se a miluj!