„Měj se k Bohu důvěrněji, ať užiješ pokoje.“ Jób 22:21

Co budeš na poušti potřebovat především? Boha! Proto řekl Hospodin Mojžíšovi, aby postavil stánek, a na něm ukázal svému lidu, že:
1) Se chce s námi pravidelně scházet ve „stanu setkávání“. Chce, abys s ním trávil čas, abys jej poznával; budeš pak mít méně starostí a více budeš spoléhat na něj. Bible nabádá: „Měj se k Bohu důvěrněji, ať užiješ pokoje“ (Jób 22:21). Je důležité naslouchat vyučování Božího Slova, stýkat se s jinými křesťany a čerpat posilu z jejich svědectví. Není však správné spokojit se jen s informacemi z druhé ruky. Musíš navázat úzký osobní vztah přímo s Bohem. Jakub napsal: „… přibližte se k Bohu a přiblíží se k vám“ (Jakub 4:7).
2) Chce být v centru našeho života. Každý večer, když se Izraelci utábořili, všech dvanáct kmenů rozložilo své stany kolem stánku Boží přítomnosti. Každý muž, žena, chlapec nebo dívka mohli stát ve dveřích svého stanu a vidět Boha v jejich středu. Mohla tu být jasnější zpráva? Když své nejhlubší city a největší ambice soustředíš kolem Krista, tvůj život se rozletí vzhůru. „Hledej blaho v Hospodinu, dá ti vše, oč požádá tvé srdce“ (Žalm 37:4).
Chceš na poušti obstát a dosáhnout zdaru? Soustřeď svůj život na Krista a „nasákni“ Božím Slovem!