„… váš nebeský Otec již zná všechny vaše potřeby.“ Matouš 6:32, přel. z angl.

Spisovatelka Donna Savage napsala: „V prvních letech, kdy byl můj manžel pastorem, pohlcovaly naše hypotéky polovinu jeho příjmu. Naučila jsem se místo panikaření modlit se za jasné myšlení. Peníze souvisejí s naší sebeúctou. Mohou vyvolávat pocity hanby, strachu, pýchy i zlosti. Ale kam pronikne Boží Slovo, tam ‚… vzchází světlo, nezkušení nabývají rozumnost‘ (Žalm 119:130).
Tvořivost. Jestliže chceš víc peněz, musíš víc vydělávat nebo méně utrácet. Sloužíme Bohu, který tvořivě odměňuje ty, kdo ‚… ho usilovně hledají‘ (Židům 11:6, ČSP). Ptej se ho, jak můžeš zvýšit svůj příjem.
Vztahy. Když ve známé dětské hře spojíš náhodně rozhozené tečky, získáš obrázek, který bys jinak neviděl. Všechno závisí na správných kontaktech: Bůh ti může poslat do života ty správné lidi, kteří mají odpovědi na tvé finanční problémy.
Spokojenost. Stejně jako zemětřesení odhalí nedostatky v konstrukci budovy, finanční tlak odhaluje naši duchovní slabost. Pavel řekl: ‚… naučil jsem se být spokojen s tím, co mám‘ (Filipským 4:11). Klíčová slova jsou ‚naučil jsem se‘. Tíživá životní situace nás všechny zapíše do základního kurzu spokojenosti, ale domácí úkoly nejsou pro všechny stejné. Někteří z nás se učí poznávat Boží věrnost na finančních problémech.“ Autorka pokračuje: „Nejednou jsem Bohu odevzdala své ‚to nedokážu.‘ Také jsem prošla velkým dobrodružstvím stále se prohlubující závislosti na jeho zdrojích. Boží věrnost jsem si vyzkoušela v modlitbách i ve spíži; stav mého účtu pro něj nikdy neznamenal omezení.“