„Kdo stojí o lásku, přikrývá přestoupení, ale kdo je přetřásá, rozlučuje důvěrné přátele.“    Přísloví 17:9

Mnoho přátelství ztroskotalo, protože jeden něco řekl nebo udělal, a druhého to urazilo. Znakem duchovního růstu je to, jak rychle se dokážeš přenést přes urážky a ponížení a odpustit; čím jsi zralejší, tím méně času na to potřebuješ.
Jedna křesťanská spisovatelka napsala: „Kamarádka tě pustí k vodě a tvé city jsou zraněny; nebo je příliš zaneprázdněná, aby ti zavolala či poslala mail. Nebo jdete s jinými manžely na večeři, a manžel z druhého páru, ve snaze být vtipný, urazí tvého muže – a už je tu hořkost. Podle Ježíše na světě budeme mít soužení (viz Jan 16:33). Lidé jsou lidé. Jestli tě někdo urazil nebo tě přehlíží, přenes se přes to! Stiskni Ctrl-Alt-Delete. Nedovol hořkosti, aby si jen pomyslela, že by se mohla zakořenit. „Láska … nedá se vydráždit … Ať se děje cokoliv, láska vydrží…“ (1 Korintským 13:4–7).
Zdá se to nemožné? Bez Boží lásky to opravdu možné není. Dej tedy lásce prostor. Přehlížej urážky a jednej v lásce, protože možná budeš příští týden potřebovat bezpodmínečnou lásku ty sám. Nikdo nejsme dokonalý. Jestli chceš, aby tví přátelé přehlíželi zranění, která jsi jim způsobil ty, dělej sám pohotově totéž. Modli se: „Otče, děkuji ti za vztahy, jimiž mi žehnáš. Rozhoduji se uvolnit každého, kdo mě kdy jakkoliv urazil, odpouštím mu, přehlížím to, zapomínám a jdu dál. Nechci nést v paměti seznam jejich vin. Nabízím jim milosrdenství a bezpodmínečnou láskou. Ve jménu Ježíše, amen.“