„(Bůh) … volá věci, které nejsou, aby byly.“ Římanům 4:17, B21

Bůh vidí věci, které jiní nevidí, a mluví o nich jako o nepopiratelném faktu. Bůh „… volá věci, které nejsou, aby byly“ (Římanům 4:17, B21). A protože tě stvořil ke svému obrazu, musíš to dělat také. Jinými slovy: začni myslet tvořivě.
Filmový režisér Frank Capra řekl: „Předtucha je kreativita, která se ti snaží něco říci.“ Jestli patříš do sboru či firmy, kde se stále kladou překážky a brzdy produktivitě a originalitě, je načase se ozvat. Pokud ti nikdo nechce naslouchat, modli se a ptej se Boha, zda jsi na správném místě. Prostředí nevzniká „náhodou“, tvoří jej lidé, kteří v něm žijí a pracují. Lidé, systémy a strategie buď oheň kreativity rozněcují, nebo hasí. Alexandr Veliký jednou navštívil slavného učitele Diogena a ptal se ho, zda pro něj může něco udělat. Diogenés odpověděl: „Jenom mi nezastiňuj slunce.“
Jednou z nejlepších věcí, kterou můžeš udělat pro tvořivého člověka je, nestavět se mu do cesty! Michelangelo, Rembrandt i Leonardo da Vinci používali nejlepší náčiní a vydávali se velmi daleko za nejjemnějšími materiály pro barvy, štětce a plátna. Dnes by si počínali stejně. Nečekej však, že změna přijde snadno. Vedoucí, kteří si nejsou jistí sami sebou, mají sklon trestat upřímnost. Cítí se ohroženi kreativitou, zvláště když přináší návrhy, jak by bylo možné dělat věci lépe. Snaž se o to však ze všech sil! Jsi tím povinen Bohu, sám sobě i lidem, s nimiž pracuješ.