„Láska nechť je bez přetvářky.“ Římanům 12:9

Pokud jde o službu druhým, snaž se držet těchto tří pravidel:
1) Služ upřímně. Nepředstírej, že druhé miluješ. Opravdu je miluj. Bůh zná tvé srdce, takže buď sám k sobě upřímný ohledně svých skutečných motivů služby a oběti pro druhé. Pokud v této oblasti potřebuješ pomoc, obrať se k Písmu: „Slovo Boží je živé, mocné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč … a rozsuzuje touhy i myšlenky srdce“ (Židům 4:12).
2) Služ v tichosti. „Když prokazuješ dobrodiní, nechtěj budit pozornost, jako činí pokrytci v synagógách a na ulicích, aby došli slávy u lidí; amen, pravím vám, už mají svou odměnu“ (Matouš 6:2). Všimni si slov „nechtěj budit pozornost“. Jestliže lidé berou tvou laskavost jako samozřejmost nebo nedokážou ocenit, co pro ně děláš, nesnaž se na sebe upozornit. Hledej svou odměnu u Boha, ne u lidí, jinak prožiješ zklamání. „… jak oči služebníků k rukám jejich pánů … tak vzhlížejí naše oči k Hospodinu, našemu Bohu…“ (Žalm 123:2).
3)    Hledej, kde máš sloužit. Nejsi povolán jít na každé místo, uspokojit každou potřebu a pomoci každému člověku. Bůh Pavla dvakrát zastavil, když chtěl jít kázat evangelium do Asie. Ale podívej se, co následovalo: „Tam měl Pavel v noci vidění: Stanul před ním jakýsi Makedonec a velmi ho prosil: ‚Přeplav se do Makedonie a pomoz nám!‘ Po tomto Pavlově vidění jsme se bez váhání chystali na cestu do Makedonie, protože jsme usoudili, že nás volá Bůh, abychom tam kázali evangelium“ (Skutky 16:9–10). Proč je důležité vědět, kde máš být? Protože když tě vede Bůh, tak se o tebe postará!
4)