„Přinášejte do mých skladů úplné desátky.“ Malachiáš 3:10

Když budeš ctít Pána ve svém podnikání, on ti v něm bude žehnat. Představ si výhodu, kterou bys měl na trhu s Bohem jako svým partnerem.
Mnoho známých křesťanských podnikatelů v celé historii poctivě platilo desátky, včetně Henryho Johna Heinze, který se proslavil svými potravinářskými výrobky a svým známým heslem „57 variant“ („57 Varieties“), nebo Williama Colgata, magnáta v oblasti výroby zubních past. Někteří z těchto lidí byli tak požehnaní, že než zemřeli, dávali Bohu devadesát procent svého příjmu a žili ze zbylých deseti procent. Bůh říká: „Přinášejte do mých skladů úplné desátky. Až bude ta potrava v mém domě, pak to se mnou zkuste, praví Hospodin zástupů: Neotevřu vám snad nebeské průduchy a nevyleji na vás požehnání? A bude po nedostatku … Všechny národy vám budou blahořečit a stanete se vytouženou zemí…“ (Malachiáš 3:10–12). Když dáváš najevo, že „Boží firma“ je pro tebe důležitější než tvá vlastní, on způsobí, že budeš prosperovat. Vyzývá tě, abys ho v tom „vyzkoušel“. Jak dlouho už víš, že máš platit desátky, nebo jsi je chtěl platit, anebo říkáš, že se k tomu chystáš, a přesto jsi to nikdy neudělal? Začni teď, a začni s tím, co máš! To, co můžeš udělat dnes, je jedinou věcí, kterou můžeš ovlivnit svou budoucnost. Říká se, že ropný magnát John D. Rockefeller prohlásil o zvyku platit desátky: „Nikdy bych nebyl schopen zaplatit desátek z prvního milionu dolarů, který jsem vydělal, kdybych nezaplatil desátek ze svého prvního platu, který byl jeden a půl dolaru týdně.“
Když platíš desátky, znamená to, že jsi zvítězil nad vlastním sobectvím a strachem z nedostatku. Je to ukázka víry, a víru Bůh vždycky odměňuje!