„… ten, který ve vás začal dobré dílo, je dovede až do dne…“ Filipským 1:6

Povolal tě Bůh, abys vykonal něco, na co se necítíš dostatečně schopný? Dokážeš si představit dalších deset lidí vhodnějších pro danou práci? Nezáleží na tom, co si myslíš ty, Bůh prostě nevybral někoho jiného! Vybral si tebe i přes tvá omezení a nejistotu. Nepřekvapuje ho tvoje nedostatečnost. Jeho síla se projevuje ve tvé slabosti (viz 2. Korintským 12:9).
Jon Walker říká: „Můžeš … své slabosti skrývat před ostatními, ale neschováš je před Bohem. On tě stvořil! Myslíš, že udělal chybu? Stvořil tě se slabostmi, aby tě udržel na kolenou … bez toho tě vrací zpět k sobě, abys nezpychl … a nedovoluje ti, abys těch slabostí užíval jako výmluvy a vyhýbal se svému poslání nebo je ignoroval. Jestliže tě Bůh povolává k velkému úkolu, vybaví tě tak, abys jej mohl splnit – a sem patří i působení Ducha svatého v tobě. Zaměř se tedy na jeho sílu, ne svou vlastní. Nedívej se na to, jak jsi pro daný úkol neschopný. Pamatuj, že Bůh je větší než cokoli, s čím se setkáš, ať se to může zdát jakkoli nepřekonatelné.“
Bible říká, že jsme byli „… stvořeni k tomu, abychom konali dobré skutky, které nám Bůh připravil“ (Efezským 2:10). Boží plán není nikdy dodatečný nápad. On měl s tebou konkrétní záměr odedávna a „… ten, který ve vás začal dobré dílo, je dovede až do dne Ježíše Krista“ (Filipským 1:6). Tak nedovol, aby tě strach zastavil, ale naopak ať tě motivuje vstát a jít dál!