„Komu bylo mnoho dáno, od toho se mnoho očekává, a komu mnoho svěřili, od toho budou žádat tím více.“    Lukáš 12:48

Větší požehnání vždycky znamená větší zodpovědnost, proto:
1) Přestaň si stěžovat. Štěstí nespočívá v tom, že dostaneš to, co chceš; spočívá v tom, že si uvědomíš, co máš, a raduješ se z toho. Proto udržuj pozitivní postoj a buď za každý den vděčný. Rudyard Kipling řekl: „Nevěnuj příliš mnoho pozornosti slávě, moci nebo penězům. Jednoho dne potkáš člověka, který se o nic z těchto věcí nestará, a pak si uvědomíš, jak jsi chudý.“
2) Přestaň se porovnávat. Když vidíš sousedy, jak kupují nový nábytek, jedou na exotickou dovolenou a jezdí v nejnovějším modelu auta, máš chuť se jim vyrovnat? Dej si pozor; to, že někdo v podobném postavení jako ty má více, než ty, nemusí nic znamenat. Je možné, že vydělává dvakrát víc, než ty. Stejně tak ale může vězet po krk v dluzích; nebo spěje mílovými kroky k bankrotu či rozvodu. Přestaň se porovnávat a nesnaž se napodobovat druhé.
3) Změ? postoj k?d?v?n?. Bruceň postoj k dávání. Bruce Larson řekl: „Peníze jsou dalším párem mých rukou, který uzdravuje, krmí a žehná zoufalým rodinám na zemi. Jinými slovy, peníze jsou mým druhým já.“ Platí to ale pouze v případě, kdy jsi ochoten se o ně podělit. Peníze jsou jako hnůj – když je necháš ležet na hromadě, smrdí; když je rozházíš na okolní pole, pomáhají věcem k růstu. Peníze ti poskytují možnosti, za které se ti méně šťastní mohou jen modlit. Navíc, je tu ještě jedna velmi důležitá věc – to, jak jsi užíval své peníze, bude jednou z nejdůležitějších otázek v den soudu. Ve skutečnosti to bude určující faktor pro stanovení tvé věčné odměny. Přemýšlej o tom!